Pedicurebehandelingen

Risicovoeten

Diabetische voeten

De voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg, omdat diabetes de spieren en zenuwen aantast en de stand van uw voeten kan veranderen. Hierdoor kan het nodig zijn dat de pedicure u doorverwijst naar een specialist. Regelmatige controle en eventuele behandelingen kunnen ernstige gevolgen voorkomen.  

Controleer dagelijks uw voeten op wondjes of huidbeschadigingen. 

Reumatische voeten

Reuma gaat gepaard met pijn, onder andere aan uw voeten. Tijdens de behandeling kan de pedicure u advies geven over uw schoenkeuze om uw pijnklachten te verminderen. Bij het behandelen van reumapatiënten hoort ook een controle van uw schoenen, zo kan de pedicure tijdig merken of de voetstand verandert. 

Verwaarloosde voeten

Helaas komt het nog vaak voor dat mensen zich schamen voor hun klacht, of bang zijn deze te laten behandelen. Hierdoor worden de voeten soms verwaarloosd, wat kan leiden tot een grotere kans op complicaties. Mogelijke klachten: ingegroeide teennagel, schimmelnagels, kloven, afwikkelingsproblemen, ontstoken nagels of wondjes, drukplekken, etc.  

Oudere voeten

De huid van de oudere voet wordt dunner, waardoor er extra voorzichtig gewerkt moet worden. Ook moet er rekening gehouden worden met eventueel verslechterde aderen, spataderen, likdoorns, vergroeiingen, en ook de nagels veranderen met de jaren. De oudere voet dient voorzichtig en regelmatig behandeld te worden, om de kans op complicaties te voorkomen.